Hoe moet ik een voegkitten bewaren?

Hoe moet ik een voegkitten bewaren?


Het correct bewaren van voegkitten is essentieel om de optimale prestaties en duurzaamheid van het product te waarborgen. Hier zijn enkele handige tips om je voegkitten in topconditie te houden.

Bewaarcondities

Voegkitten behouden hun kwaliteit het beste wanneer ze op een koele en droge plaats worden bewaard, bij voorkeur tussen 5°C en 25°C. Het vermijden van extreme temperaturen, vooral op zeer koude of warme dagen, is van groot belang. Laat je voegkit niet achter in de auto, waar de temperaturen snel kunnen fluctueren.

Vervaldatum Check

Voegkitten hebben een houdbaarheidsdatum. Controleer daarom altijd de vervaldatum op de verpakking en gebruik de kit vóór deze datum is verstreken. Het zorgt ervoor dat je altijd werkt met een product dat nog zijn maximale hechting en eigenschappen behoudt.

Bewaren van een Geopende Koker

Wanneer je een koker hebt geopend, is het cruciaal om de spuitmond zo goed mogelijk af te sluiten. Hierdoor wordt blootstelling aan luchtvochtigheid geminimaliseerd, wat de kwaliteit van de kit kan beïnvloeden. Een handige tip is om de spuitmond op de koker te laten zitten en deze bij een volgend gebruik te vervangen door een nieuwe voor optimale afsluiting.

 Breed Assortiment

Doe-het-zelf-zaak.be biedt een uitgebreid assortiment voegkitten voor diverse toepassingen, zowel binnen als buiten. Van veelkleurige siliconenkitten tot verschillende soorten acrylaatkitten voor professionele schilders. Ons gamma omvat ook polymeer- en polyurethaankitten voor uiteenlopende bouwprojecten, evenals gespecialiseerde voegkitten voor brandwerende en brandvertragende toepassingen.

Het bewaren en correct gebruiken van voegkitten is een eenvoudige maar cruciale stap om ervoor te zorgen dat je projecten duurzaam en professioneel blijven. Volg deze tips en geniet van de beste resultaten met Soudal voegkitten.

Terug naar blog