Hoe kit ik een voeg perfect af?

Hoe kit ik een voeg perfect af?

Afkitten van Voegen: Stap voor Stap Gids voor een Frisse Afwerking

Het afkitten van voegen is een cruciale stap om niet alleen de esthetiek, maar ook de duurzaamheid van je oppervlakken te waarborgen. Hier is een eenvoudige stapsgewijze handleiding om dit proces moeiteloos te doorlopen.

Stap 1: Verwijder oude siliconen met de Multi Tool

Maak gebruik van een handige Multi Tool om efficiënt oude siliconen uit voegen te verwijderen. Dit zorgt voor een schone basis voor het nieuwe kitwerk.

Stap 2: Reinig het oppervlak

Veeg zorgvuldig alle restjes weg en reinig het oppervlak grondig. Een schoon canvas is essentieel voor een optimale hechting van de nieuwe kit.

Stap 3: Diepe voegen opvullen met Soudaband BG1

Voor diepere voegen is Soudaband BG1 de ideale keuze om gelijkmatig op te vullen. Dit zorgt voor een solide en duurzame basis.

Stap 4: Aanbrengen van cornertape

Breng cornertape aan op hoeken en randen voor een nette afwerking en extra stevigheid.

Stap 5: Gebruik de Safety Cutter

Snijd het topje van de kitkoker en de spuimond veilig en snel af met onze Safety Cutter, waardoor je nauwkeurig kunt werken.

Stap 6: Breng de silicone aan

Breng de silicone gelijkmatig aan in de voeg. Zorg voor een constante druk op de kitkoker voor een uniforme applicatie.

Stap 7: Afwerking met de Joint Finish

Voor een perfect gladde voeg, werk je de kitrand af met de Joint Finish. Dit zorgt voor een strakke en professionele uitstraling.

Stap 8: Gebruik Soudaglatt voor het gladstrijken

Maak gebruik van Soudaglatt, een handige tool voor het nauwkeurig gladstrijken van voegen en het creëren van een naadloos resultaat.

Stap 9: Reinig met Silicone Cleaner

Houd je voegen fris en schoon door regelmatig de reinigingsvloeistof voor voegkitten, de Silicone Cleaner, te gebruiken.

Met deze eenvoudige stappen en de juiste tools bereik je moeiteloos een frisse, gladde voeg die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Voeg deze technieken toe aan je klusgereedschap en geniet van een professionele afwerking bij het afkitten van voegen.

Terug naar blog